In de eerste wedstrijd van het weekend is HYC zwaar gaan uithalen in de Nederlandse hoofdstad. Ze versloegen de Amsterdam Capitals met een duidelijke 3-8. Zondag ontvangt HYC de leiders uit Den Haag.

HYC wist in de eerste periode niet te scoren. De Capitals daarentegen vonden tweemaal de weg naar het doel en sloten zo de periode af met een kleine voorsprong.

Na 4 minuten spelen hadden de broers Morgan de bordjes weer gelijk gehangen. Eerst scoorde Mitch op assist van broer Vincent en routinier Tim Vos, daarna was het de beurt aan Vincent om z'n doelpuntenaantal op te krikken. Hij werd hierbij geholpen door z'n jongere broer Mitch en Rob Lawrance. De Capitals konden nog 1 keer tegenscoren, en met nog 11" te spelen bracht Tyler Melancon, na voorbereidend werk van Rob Lawrance en Joe Vetere, HYC weer langszij.

De derde periode was volledig voor HYC. Vincent Morgan, op pass van Mitch Morgan scoorde z'n tweede van de avond. Goed 20" later scoorde Ben Vercammen op aangeven van Timo Dewin en Rob Lawrance (goed voor 3 assists). Tyler Melancon kon niet achterblijven en scoorde solo ook z'n tweede van de avond. Barry Horman pikte, na voorbereiding van Jens Engelen, ook z'n goaltje mee. Het was tenslotte diezelfde Jens Engelen, die in samenwerking met Tim Vos en Ben Vercammen, 5" voor affluiten de eindcijfers op het bord zette.

Terugtrekking White Caps : welke gevolgen?
Door deze overwinning loopt HYC 5 punten uit op naaste achtervolger Friesland Flyers Heerenveen, dat door het terugtrekken van White Caps z'n wedstrijd van vanavond zag afgelast worden. Vraag is wat de terugtrekking van Turnhout als invloed heeft op het puntenaantal van alle ploegen.

Periodestanden: 2-0, 1-3, 0-5.

Zondag ontvangt HYC HYS The Hague. HYC organiseert dan ook de Tiroler Night en biedt elke bezoeker een gratis jenever aan.

Meer info op HYC
Foto archief Peter Vissers / N